Как е парното колеги ?????
Известие
Collapse
No announcement yet.
Парно
Collapse
X
-
Като дойдат изравнителните сметки ще знам
Серйозно колега - посочи за каква кола става въпрос - явно 164 ама все си мисля че има разлика в парното между дизел и бензин най-малкото2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф
-
Първоначално публикувано от NEDKOпри мен като стане кам 90 грагуса е най добре ,нап раво е АФРИКА,ама ако не ти е в час термостата майна е много трудно да стане90
Аlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Мда,
при -20С определено не е толкова "податлива" първите 2-3-4-5км.
Аз затова паля, и 4-5мин. я зачиствам - да не е ептен студена при самото тръгване.2 x Alfa Romeo 164 V6 TB ; Alfa 75 V6 (Still in Project)
GSM: 0888 520 600
Comment
-
Първоначално публикувано от GrigorМда,
при -20С определено не е толкова "податлива" първите 2-3-4-5км.
Аз затова паля, и 4-5мин. я зачиствам - да не е ептен студена при самото тръгване.)
П.С. За дизелите некой беше писал че не е мноо добре да загрява на място98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
При -18 едвам дигаше 60* нормално е парнота да е слабо първите 2-3км.
Аз лично не виждам разлика дали колата ще загрява на место или в движение,ако се кара бавно с 1200-1500 оборота.Бензин/дизел все тая.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Аз лично не виждам разлика дали колата ще загрява на место или в движение,ако се кара бавно с 1200-1500 оборота.Бензин/дизел все тая.
Иначе за дизела някой каза, че за ЖТДто пишело в книжката да се тръгва почти веднага след палене на студено ама това е спомен от друга тема98` Alfa Romeo 145 1.4i 16V Twin Spark 103 mad italian horses...
Comment
-
Първоначално публикувано от MONIАз лично не виждам разлика дали колата ще загрява на место или в движение,ако се кара бавно с 1200-1500 оборота.Бензин/дизел все тая.
Иначе за дизела някой каза, че за ЖТДто пишело в книжката да се тръгва почти веднага след палене на студено ама това е спомен от друга темаАlfa 164 Super 2.5TD
Comment
-
Първоначално публикувано от mishenaЗдравейте моята е 164ТС и имам голям проблем с това парно.Перката духа много силно, но няма топлина.Пробвах се да сваля малкото табло с врътките, но не се справих Моля дайте съвет.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
-
Отваряш жабката , в ляво има едно пластмасово капаче което се маха. След това светиш с едно малко фенерче и търсиш жилото което отваря клапата за топлото. Започваш да регулираш температурата (от клавишите + и -) на таблото , и гледаш дали се движи жилото. Предполагам не.... Ако не се движи... много лошо (при мен беше така преди няколко дни).Вариантите са два , демонтаж и монтаж на цялото табло (2 дни) или дръпване на жилото с дълга пинсета (отверка) принудително до отваряне на клапата. Лично аз съм пробвал и двата варианта тази зима
. Последно при мен проработи (не се знае за колко време) , след като помогнах на редукторчето което движи жилото с една отверка. И после естествено не барам градусите докато не мине зимата... щото ще ми духа пак студено
Пробвай и пиши. Успех!
Alfa 164 2.0TS Super -ex. Alfa 145 1,6 Boxer- ex.Alfa 155 2.5 V6 - ex.Alfa 156 2.5 V6 24V - ex.
Alfa 164 2.0 TS Super - ex.
Alfa 166 2.4 JTD 2003г.
Comment
-
Манолито така както го обясняваш имаш проблем в самия климатроник.Ако ти работи климатроника и всичко останало не може клапата да застане в едно положение.При всяко даване на контакт клапата ходи от единия край до другия а при 0* да речен външна температура, а на климатроника си избрал да е 20* докато загрее двигателя и не станат 20* в купето клапата седи максимално отворена и след това се връща в положение при 20*.Ако не ти работи климатроника клапата няма да се помръдва,а ако ти е разбит редуктора моторчето ще се чува.
И още нещо: ЗА СМЯНА НА РЕДУКТОРА,МОТОРЧЕТО И ВСИЧКО СВЪРЗАНО С КЛАПАТА ЗА ТОПЛО/СТУДЕНО ТАБЛОТО НЕ СЕ СВАЛЯ.Освен ако си нямате излишно време,нерви и не сте ентусиасти.
Това което му казах да направи е същото каквото и ти си му казал.Само,че аз му казах да провери направо при клапата.Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
Opel Astra J
ex:
Alfa Romeo 164 2.5TD
Alfa Romeo 164 2.0T.S.
Comment
Comment